Uppdaterad 19.11.2022

Alandia Travel Service - reseplanering och guide för din Islandsresa

- travel planning and guide service in Iceland

 

Per Ekström är auktoriserad guide på Island.

Per Ekström is an authorized touristguide in Iceland

Språk / Languages / Tungumál / Kielet:

SVENSKA

ENGELSKA / ENGLISH

ISLÄNDSKA / ÍSLENSKA

u.

I gradueated from the Icelandic School for Tourist Guides in May 2002. I am authorized to do guided tours all around Iceland.I can also work as a tour-driver guide and arrange buses for all tours in Iceland.

My company is registered in Iceland and I possess a travel planner license from the Icelandic Tourist Board, with required insurances for the operation.

I am working in co-operation with several travel agencies in the U.K. and the USA. I speak English fluently as well as Swedish and Icelandic. My contact information is below.

Við ætlum í draumaferð til Suður-Afríku í febrúar 2023. Mikið innifalið og flott gisting. Í hlekknum hér fyrir neðan eru ferðalýsingar, verð og greiðslufyrirkomulag.

Själv är jag auktoriserad guide sedan 2002 och har busskörkort och kan åtaga mig driver guide uppdrag för mindre grupper.

Själv kommer jag från Åland och har bott på Island sedan 1997 och känner väl till de lokala förhållandena här på ön och har goda kontakter till alla stora och små företag inom branschen.

Företaget är registrerat på Island med resebyråtillstånd och har ställt erforderliga garantier och försäkringar för verksamheten.

Moms nummer (Island) 55922
Registernummer: 260353-2099
Bankkonto: Íslandsbanki, Reykjavik. SWIFT: GLITISRE,

IBAN konto nr: IS59 0526 2600 4898 2603 5320 99.

 

Ég útskrifaðist úr leiðsögumannaskólanum vorið 2002. Ég hef próf í almennri leiðsögn um allt Ísland.
Ég hef líka meirapróf fyrir rútu og get tekið að mér ökuleiðsögn.
Ég get líka séð um að útvega rútu fyrir alla ferðir.

Många nöjda grupper

Under de senaste åren har jag haft hand om de lokala arrangemangen för många grupper från Finland och Sverige och jag har den uppfattningen att de har varit nöjda med arrangemangen.
För inkommande säsong har jag redan åtagit mig att sköta om flere grupper som kommer hit till Island med bussbokningar, måltider och andra arrangemang såsom Blå Lagunen och andra badanläggningar, hästridning, valsafari m.m.

Min bakgrund från min tid på Åland som kommundirektör och näringschef vid Ålands regering, ävensom mina engagemang i kör och annat föreningsliv gör att jag har god erfarenhet för att ta emot grupper från dessa länder. Bosättning på Island sedan 1997, guideerfarenhet från 2002 och tidigare jobbet som ekonom på aluminiumfabriken Norðurál har givit mig gedigen kännedom om landet här. Jag behöver förstås inte nämna att svenskan är mitt modersmål och guidar på svenska med min åländska dialekt. Så talar jag fullständigt isländska och kan därför hjälpa till med allt som gäller kontakter till olika företag och serviceinstitutioner här på Island.
Jag talar också engelska utan problem och guidar på engelska vid behov.

14.-27.2.2023 til Suður-Afríku. 
Sjá ferðalýsingar

Ta kontakt
Please contact:

Tel.: +354 + 698 0822

E-mail: per@per.is

  • Facebook Social Icon

Det isländska företaget Mila har några webkameror på Island: Se här...

Bl.a. på dessa platser:

- Hekla (vulkan)

- Katla (vulkan)

- Austurvöllur (centrum i Reykjavik)

- Geysir

- Gullfoss

- Jökulsárlón (isbergssjön, östra Island)

Här är en länk till vädertjänstens jordskalvssida. On line rapportering om jordskalv de senaste 48 timmarna.

Klicka här...